Χρήσιμες πληροφορίες για νέους στον χώρο του καρτ

Πριν την προπόνηση

1. Ετοιμάζουμε καύσιμο με την κατάλληλη αναλογία σε μίγμα , ανακατεύουμε πολύ καλά και εφοδιάζουμε το καρτ.Συνήθως 5 λίτρα καυσίμου είναι  αρκετά  για να βγάλουμε περίπου 30 λεπτά οδήγησης.

2. Ελέγχουμε την κατάσταση της αλυσίδας και βάζουμε σπρέυ αρκετό στο εσωτερικό της αλυσίδας.

3. Ελέγχουμε την στάθμη του υγρού στο ψυγείο και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί.

4. Συνδέουμε καρμπυρατέρ , μπαταρία.

5. Ελέγχουμε την πίεση του αέρα στα ελαστικά.Μία μέση πίεση είναι στα 0,7 με 0,9 bar.

6. Στέλνουμε καύσιμο στο καρμπυρατέρ , σηκώνουμε το τσοκ του αέρα ,δεν πατάμε γκάζι και μιζάρουμε τον κινητήρα.Αφού πάρει εμπρός δουλεύουμε τον κινητήρα σε χαμηλές στροφές  3.000 έως 5.000 revs/min. Συγχρόνως ελέγχουμε και την κατάσταση των φρένων.

Τώρα είμαστε έτοιμοι να μπούμε….!!!

Κατά την διάρκεια της προπόνησης

1. Στην αρχή κάθε σκέλους ζεσταίνουμε το μοτέρ και τα λάστιχα μας από 2 έως 4 γύρους και όταν το καρτ έρθει σε κατάλληλη θερμοκρασία λειτουργίας πιέζουμε πάντα προοδευτικά.

2. Στα διαλλείματα μεταξύ των σκελών ελέγχουμε πάντα την στάθμη του νερού του ψυγείου , την πίεση των ελαστικών, την στάθμη του καυσίμου και λιπαίνουμε την αλυσίδα με το κατάλληλο σπρέυ.

3. Ποτέ δεν υπερβαίνουμε τα όρια του εαυτού μας, πάντα σεβόμαστε τους υπόλοιπους οδηγούς και προσπαθούμε να κρατάμε σημειώσεις των δοκιμών μας με τις ρυθμίσεις του καρτ.

Μετά το τέλος της προπόνησης

1.Καθαρίζουμε όλο το καρτ, με επιμέλεια και με τα σωστά υλικά ( αντισκωριακό, καθαριστικό φρένων ).Αποφεύγουμε το πλύσιμο με νερό
και προσέχουμε να μην έρθει σε επαφή το σύστημα πέδησης & ιδιαίτερα οι δισκόπλακες με αντισκωριακά ή άλλα ανάλογα σπρέυ.

2.Αδειάζουμε το κύκλωμα βενζίνης αν κρίνεται απαραίτητο ιδιαίτερα αν το καρτ αποθηκεύεται όρθιο.

Καλές δοκιμές και Πάντα με Ασφάλεια….!!!!

Χειμερινή προετοιμασία

 Όσοι είναι κάτοχοι υδρόψυκτων μοτέρ ΆΜΕΣΑ όπως αδειάσουν τελείως τα νερά από το κύκλωμα ψύξης τους ή να τοποθετήσουν αντιψυκτικό λόγω του ισχυρού ψύχους των επομένων ημερών. Αυτή είναι μία μόνιμη λύση για να σώσουμε τους κινητήρες από σπάσιμο κυλίνδρου. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η πίστα καρτ SPEEDPARK Ασπροπύργου κατασκευάστηκε το 1986 και είναι από τις πρώτες πίστες στην Αττική με θρυλική ιστορία , πολλούς αγώνες στο ιστορικό της, και μοναδικές οδηγικές εμπειρίες και αναμνήσεις σε χιλιάδες οδηγούς.

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οδός: Μεγαρίδος

           Περιοχή: Συντριβάνι  Ασπρόπυργος
           Τ.Κ.: 19300

 

+30 210 55 70 839

 

glkarting@hotmail.com

Βρείτε μας στο χάρτη

Κάνε Κράτηση Book Now Κάνε Κράτηση