speedpark.gr | ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΝ 1ο ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ROTAX EURO TROPHY ΣΤΟ GENK….!!!
2280
post-template-default,single,single-post,postid-2280,single-format-standard,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΝ 1ο ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ROTAX EURO TROPHY ΣΤΟ GENK….!!!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΝ 1ο ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ROTAX EURO TROPHY ΣΤΟ GENK….!!!

  Εντυπωσιακή εμφάνιση που ανέδειξε το ταλέντο του και έβγαλε την Ελλάδα ασπροπρόσωπη, έκανε ο νεαρός οδηγός kart Διονύσης Λιβέρης στον πρώτο αγώνα του πανευρωπαικού πρωταθλήματος Euro Trophy Rotax που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Μέκκα του ευρωπαικού κάρτιγκ, την πίστα Genk του Βελγίου.

Ο 15χρονος Διονύσης κατέλαβε την 6η θέση της γενικής κατάταξης μεταξύ 31 αγωνιζόμενων στην ανώτατη κατηγορία DD2 όπου τα κάρτ πιάνουν ταχύτητες άνω των 130 χλμ αφού έχουν 35 ίππους, δύο ταχύτητες και φρένα στους 4 τροχούς.  Ηταν ο πρώτος αγώνας του Λιβέρη στην κορυφαία ευρωπαική διοργάνωση της Rotax και οι αντίπαλοι από 16 χώρες που αντιμετώπισε ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία άνω των 23 ετών με πολύχρονη πείρα στις πλέον προηγμένες διοργανώσεις καρτ και στις ταχύτατες πίστες της βόρειας και της κεντρικής Ευρώπης.

Από τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Πέμπτης, ο Διονύσης ήταν από τους ταχύτερους και στα προκριματικά σκέλη έφτασε να τερματίσει τρίτος και να καταταγεί τελικά 6ος.  Το πρωί της Κυριακής ήταν και πάλι στην ταχύτερη τριάδα με τον μετέπειτα νικητή Δανό Mortens και τον έμπειρο Γερμανό Fleischmann. Χαρακτηριστικές ήταν οι συχνές επαινετικές αναφορές του σπήκερ στον μικρό Λιβέρη στη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση μέσω live streaming.

Στους δύο κύριους αγώνες που ακολούθησαν η αντοχή και η πείρα άρχισε να παίζει κύριο ρόλο και παρά την εξαιρετική, για την ηλικία του, φυσική κατάσταση του Διονύση η κούραση από τα πολλά G που ανέβαζαν διαρκώς τα καρτ στην πίστα έφερε το σχετικό κόστος σε ετοιμότητα και απόλυτη ταχύτητα.

Ο επόμενος αγώνας του Πανευρωπαικού είναι τώρα τον Ιούνιο στη Σουηδία και η προετοιμασία του Διονύση θα περιλαμβάνει και τον αγώνα Κεντρικής Ευρώπης το Μάιο στην Ουγγαρία.

Ο Λιβέρης αγωνίζεται με την βελγική πρωταθλήτρια ομάδα DD2 Ευρώπης 2017 Daems και προετοιμάζεται από τον κορυφαίο Έλληνα οδηγό καρτ & μάνατζερ , Γιάννη Αντωνιάδη.

  Kύριοι χορηγοί της προσπάθειας είναι η ΕΛΒΑΛ με τα σύνθετα υλικά EtalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού ποδοσφαίρου Los Angeles Chargers, η διεθνής ενεργειακή εταιρεία ContourGlobal και η Chipita-7Days.

 Ο 2ος οδηγός μας ο Ευριπίδης Χατζηστεφανής μετά την εκπληκτική του εμφάνιση το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Rotax BNL με την κατάκτηση της 2ης θέσης στην κατηγορία Μasters DD2 πραγματοποίησε μία ακόμη δυνατή εμφάνιση στο Euro Trophy στην κατηγορία Masters DD2 για οδηγούς άνω των 32. Ο καθ’ ημάς Euri που αγωνίζεται με ισπανική άδεια, ήταν συχνά από τους απόλυτα ταχύτερους και σίγουρα θα έφερνε εντυπωσιακό αποτέλεσμα αν οι απίθανες βλάβες στο κιβώτιο ταχυτήτων και ατυχήματα χωρίς δική του ευθύνη δεν του ανέκοπταν την επίδοση. Κατάφερε μετά τα τόσα προβλήματα & τις κακοτυχίες να κατακτήσει την 4η θέση στην κατηγορία Masters, μία θέση που σίγουρα τον αδικεί με βάσει την ταχύτητα που είχε..!! Ραντεβού λοιπόν στην Σουηδία τώρα για το 2ο αγώνα του Rotax Euro Trophy με περισσότερη τύχη και για τους δύο οδηγούς μας για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα..!!

,

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.