Κανονισμός ασφαλείας αγωνιστικών kart & moto

Κανονισμός Λειτουργίας και Oδηγίες Παροχής της Πίστας

 

  • Η επιχείρηση λειτουργεί κάτω από ένα σύστημα κανονισμών ασφαλείας και σωστής διαχείρισης. Οι παρευρισκόμενοι σε αυτή οφείλουν να τηρούν όπως και να συμμορφώνονται στις παραινέσεις και την καθοδήγηση του εξειδικευμένου προσωπικού της.
  • Η πίστα έχει μήκος 860 μέτρα με 7 δεξιές και 5 αριστερές στροφές και δεξιόστροφη φορά κίνησης. Απαγορεύεται για οποιοδήποτε λόγω ή αιτία η αντίθετη φορά κίνησης με το καρτ.
  • Απαγορεύεται αυστηρά η αδικαιολόγητη στάση των καρτ μέσα στη πίστα κατά τη διάρκεια των δοκιμών.
  • Απαγορεύεται αυστηρά η ανεξέλεγκτη κίνηση ατόμων μέσα στη πίστα κατά τη διάρκεια δοκιμών. Μόνο το προσωπικό της πίστας έχει δικαίωμα όπως εισέρθει σε αυτήν. Υπεύθυνος ομάδας ή μηχανικός αυτής μετά από συνεννόηση με το προσωπικό της πίστα μπορεί να εισέλθει σε αυτήν.
  • Κατά την κίνηση των οδηγών μέσα στη πίστα ακολουθούνται πιστά οι κανόνες ασφαλείας και δεν επιτρέπεται για κανένα λόγω και σε κανέναν η ριψοκίνδυνη οδήγηση. Όλοι ανεξαρτήτως οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τις οδηγίες του προσωπικού της πίστας και να μη δυσανασχετούν με τις προτροπές αυτών. Επικίνδυνος οδηγός θα τίθεται αυτομάτως εκτός πίστας.
  • Κατά την είσοδο στη πίστα σταματάμε, κοιτάμε πολύ προσεκτικά για εισερχόμενο καρτ που μπορεί να βρίσκεται στην πορεία και εισερχόμαστε στη πίστα μόνο αν η απόσταση είναι απόλυτα ασφαλής και πάντα σε συνεννόηση με το προσωπικό της πίστας.
  • Κατά την έξοδο από τη πίστα πριν φτάσουμε στο σημείο επιβράδυνσης σηκώνουμε το χέρι μας για να ενημερώσουμε τους οδηγούς που ακολουθούν για την επικείμενη έξοδο μας.
  • Καρτ το οποίο κινητοποιείται μέσα στη πίστα λόγω μηχανικής βλάβης ή εξόδου από τη πίστα πρέπει αυτομάτως να βγαίνει εκτός πίστας σε ασφαλές σημείο. Συγχρόνως ο οδηγός πρέπει να ειδοποιήσει τους υπόλοιπους οδηγούς μέσα στη πίστα με ανάταση του χεριού του.
  • Υπάρχουν τρεις διαφορετικές σημαίες σήμανσης κατά τη διάρκεια των δοκιμών μέσα στη πίστα. Είναι οι ακόλουθες:

 

Κίτρινη σημαία η οποία δηλώνει πιθανή έξοδο μέσα στη πίστα και συνεπώς οι υπόλοιποι οδηγοί προσέχουν μέχρι τη λήξη αυτής.

Κόκκινη σημαία η οποία σημαίνει απόλυτη διακοπή σκέλους και χρησιμοποιείται σε περίπτωση πολλαπλών ατυχημάτων μέσα στη πίστα, πιθανού τραυματισμού οδηγού, κίνηση καρτ με αντίθετη φορά ή εξωγενή κινδύνου μέσα στη πίστα π.χ. διέλευση ενός σκύλου μέσα στη πίστα. Οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να σηκώσουν χέρι και να ακινητοποιηθεί το καρτ αργά εντός της πίστας σε ασφαλή περιοχή (εκτός ασφάλτου) ή σε άλλη περίπτωση να βγουν εκτός πίστας.

Καρό σημαία (τερματισμού) η οποία σημαίνει τέλος του σκέλους που είναι εντός της πίστας, και συνεπώς στον επόμενο γύρο βγαίνουμε εκτός πίστας.

  • Οι οδηγοί που συμετάσχουν σε δοκιμές πρέπει να βρίσκονται σε άριστη σωματική και πνευματική κατάσταση. Απαγορεύεται αυστηρός η οδήγηση μετά από χρήση αλκοόλ ή κάτω από την επήρεια δυνατών φαρμάκων.
  • Νέοι ή άπειροι οδηγοί που θέλουν να συμμετάσχουν στις δοκιμές πρέπει πρώτα να ενημερώνουν τον υπεύθυνο της πίστας για περαιτέρω πληροφορίες.
  • Ο εξοπλισμός που επιβάλλεται για να εισέλθει ένας οδηγός στη πίστα είναι:

 

 

Κράνος         full face άριστης κατάστασης

                              Φόρμα αγώνων καρτ

                               Γάντια –  Παπούτσια καρτ

                               Κολάρο (για mini ή baby)

 

  • Απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος καρτ στη πίστα χωρίς πρώτα να έχει εφοδιαστεί το απαραίτητο σήμα από το ταμείο που τοποθετείται σε ενδεδειγμένο σημείο μπροστά στο καρτ .
  • Καρτ το οποίο στο πρώτο σκέλος δοκιμών παρουσιάσει μόνιμη βλάβη (σπάσιμο κινητήρα) και δε μπορεί να συμμετάσχει στις υπόλοιπες ημερήσιες δοκιμές, θα του παρέχεται 50% έκπτωση για την επόμενη επίσκεψη του προσκομίζοντας ειδικό σημείωμα της πίστας.
  • Οι υπεύθυνοι των ομάδων καρτ και οι μηχανικοί είναι και συγχρόνως υπεύθυνοι για τη συμπεριφορά των οδηγών τους και για την ασφαλή οδήγηση μέσα στη πίστα. Οφείλουν δε να συμμετέχουν στην ομαλή λειτουργία της πίστας.
  • Απαγορεύεται αυστηρά η μόλυνση της πίστας με ρίψη βενζίνης ή άλλων αναλώσιμων σε ανεξέλεγκτα σημεία και ειδικότερα στην άσφαλτο.
  • Οι οδηγοί οφείλουν να σέβονται τον εξοπλισμό που τους παρέχεται από την πίστα, (εργαλεία, καρότσια, αερόμετρα, σένσορες, πυροσβέστες).
  • Όλοι οι ανωτέρω κανονισμοί έχουν σαν σκοπό να προφυλάξουν τους οδηγούς και τον εξοπλισμό τους από επικίνδυνες καταστάσεις.

 

Καλή σας διασκέδαση!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η πίστα καρτ SPEEDPARK Ασπροπύργου κατασκευάστηκε το 1986 και είναι από τις πρώτες πίστες στην Αττική με θρυλική ιστορία , πολλούς αγώνες στο ιστορικό της, και μοναδικές οδηγικές εμπειρίες και αναμνήσεις σε χιλιάδες οδηγούς.

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οδός: Μεγαρίδος

           Περιοχή: Συντριβάνι  Ασπρόπυργος
           Τ.Κ.: 19300

 

+30 210 55 70 839

 

glkarting@hotmail.com

Βρείτε μας στο χάρτη

Κάνε Κράτηση Book Now Κάνε Κράτηση